x ga terug

Wist je dat? #4

Het hooinet in de trailer tijdens het transport een heuse boksbal kan worden? Je paard tijdens het transport voorzien van een flink gevuld hooinet is altijd een goed idee: hij heeft tijdens de reis wat te doen en het eten van het hooi ontspant de kaken. Maar het is erg belangrijk om dit hooinet op de juiste manier te bevestigen.

Als je het namelijk met één touw aan het trailerplafond bevestigt wordt het hooinet een heuse boksbal; hij zwiept alle kanten op en botst zo telkens tegen het hoofd van je paard. Dit leidt tot irritatie en in sommige gevallen zelfs tot stress. De hoogte van bevestigen is ook belangrijk; als je het hooinet te laag hangt kan je paard, wanneer hij bijvoorbeeld staat te kappen, met een van zijn voorbenen ín het hooinet belanden.

De juiste manier van bevestigen is het hooinet hoog genoeg ophangen en deze met een of twee extra (stro)trouwtjes vastzetten, bijvoorbeeld aan de raampjes. Je kunt ook twee extra ringen laten monteren om je hooinet hieraan te verzekeren. Op deze manier zwiept het hooinet niet meer alle kanten op en is je paard je dankbaar voor een rustige maaltijd tijdens zijn transport.