x ga terug

Bonnie #2 – In galop over zeil (video)

Tijdens de eerste training heeft eigenaresse Michelle kennis gemaakt met grondwerk. Hierdoor krijgt ze meer controle over de bewegingen van haar Haflinger Bonnie. Ook besteedden we aandacht aan het longeren, wat nu al stukken beter gaat: Michelle weet namelijk hoe ze kan voorkomen dat Bonnie tijdens het longeren ineens omdraait.

Dit leuke duo rijdt voornamelijk ontspannen ritjes in de natuur. Omdat Bonnie snel schrikt van vreemde en bewegende objecten wil Michelle graag leren hoe ze enge objecten veilig kan passeren. Schriktraining is dé manier om een paard te leren dealen met voor hem angstaanjagende objecten. Eerste les: kennismaken met een blauw zeil. De Haflinger vond dit maar niks maar ze blijkt over meer zelfvertrouwen en lef te schikken dan gedacht, want binnen 10 minuten staat ze er met maar liefst vier benen bovenop! Twintig minuten later wisten Michelle en Bonnie al in draf over het zeil te rijden en kort daarna zelfs in handgalop. De dappere Haflinger begon er steeds meer schik in te krijgen, wat ertoe leidde dat Michelle alle zeilen bij moest zetten om de controle over haar paard te houden. Bonnie wist namelijk van geen ophouden meer, zo leuk vond ze het!

Omdat dit zo goed ging hebben we er een schepje bovenop gedaan en de paraplu erbij gepakt. Tijdens de vorige training was Bonnie hier niet zo van onder de indruk. Nu moest ze juist even schakelen, want dit keer merkte ze de paraplu meer op. Gelukkig voor haar herkende ze handelingen gauw en kwam het vertrouwen snel weer terug. Na eerst in stap, draf en een handgalopje durfde ze nu ook in galop over het zeil ónder de paraplu door. Wat een stoere Haflinger, deze Bonnie!