x ga terug

Een betere band met je paard door grondwerk (video)

Renée wilde graag de band met haar knappe Arabier Zafir verbeteren. De communicatie tussen paard en ruiter verliep niet soepel meer en het enthousiasme van Renée om naar stal te gaan werd ook steeds minder. De hoogste tijd voor een lesje grondwerk bij Equi Jacky, want na een training hoor ik heel vaak dat de klant het paard weer leuk is gaan vinden! Daar word ik dan weer heel blij van.

Grondwerk verbetert de communicatie tussen paard en eigenaar. Door het grondwerk leer je op basis van jouw lichaamstaal het paard bepaalde hulpen te geven. Het paard zal zich vervolgens meer op jou gaan focussen en veel beter op je gaan letten om er achter te komen wat je van hem of haar wilt. Het is een soort dans tussen eigenaar en paard.

Op de video zie je dat Zafir onmiddellijk reageert op de kleinste signalen die Renée hem geeft. Zo kan Renée Zafir met behulp van subtiele signalen vragen te stoppen, te stappen, achterwaarts te gaan, te gaan draven en zelfs onmiddellijk stil te staan. De band tussen dit leuke setje is zeker gegroeid, die wordt zelfs alleen maar sterker! Zafir was namelijk ook altijd bang voor tractoren. Na de training raakt hij op verzoek van Renée zelfs een doodenge tractor aan.