x ga terug

Cursus loswerk & grondwerk

Met los- en grondwerktraining kun je de relatie met je paard enorm verbeteren. Je leert namelijk hoe je, op basis van jouw lichaamstaal, duidelijk kunt communiceren met het paard. Wil je leren hoe je de controle krijgt over een paard en hoe je hem op een paard vriendelijke manier kunt leiden? Wil je jouw paard op jouw lichaamstaal laten stappen, draven en galopperen? Schrijf je dan in voor deze geweldig leerzame en leuke interactieve cursus!

Met behulp van grondwerk verkrijg je het leiderschap over het paard. Het doel is namelijk dat jouw manier van leiding wordt begrepen en geaccepteerd door het paard, zodat er een goede samenwerking tussen jullie ontstaat. Loswerken is een geweldig leuke manier om het paard alleen op lichaamstaal te laten stappen, draven, galopperen en van hand te veranderen. Bovendien leert het paard jouw energie en lichaamstaal te volgen.

We beginnen beide cursusdagen telkens met een theoriegedeelte, gevolgd door lekker veel praktijkoefeningen. Goed leiding geven, kun je alleen leren door jouw lichaam op de juiste manier te gaan gebruiken en door meer te leren over de omgang en opvoeding van een kudde- en vluchtdier. We gaan dus veel los- en grondwerkoefening doen met het paard. Heb je een paard wat ongewenst gedrag vertoont bv. een (klein of groot) gedragsprobleem? Dan kunnen we tijdens deze training (mocht dat nodig zijn) meteen een begin maken met het doorbreken van het ongewenst gedrag. Deze cursus is gebaseerd op de methode van 2Moons.

Kun jij niet wachten om hier mee aan de slag te gaan en zo jouw omgang met paarden meteen te veranderen en verbeteren? De cursus is voor iedereen die met paarden omgaat, van beginner tot vergevorderde, met of zonder (eigen) paard. Je kunt namelijk een paard voor deze dagen huren. De twee cursus dagen vinden plaats op vrijdag 2 en zaterdag 3 oktober. Waar: Dongen (NB) Tijdstip: vrijdag 10.00 – 18.00 uur en zaterdag 9.00 – 15.00 uur. De kosten voor 2 dagen cursus met lunch zijn: €245,- met eigen paard. Kijk voor meer informatie over de kosten en het aanmeldformulier op: www.roosenheuvel.nl