x ga terug

Van draak naar braaf paard (video)

Wat kun je doen als jouw paard zich telkens lostrekt, naar je trapt en wegrent? Hoe ga je om met een paard wat jou mee sleurt naar ieder sprietje gras wat hij onderweg tegen komt? Hoe krijg je het voor elkaar dat je op een veilige manier met je paard door het bos kunt wandelen, zonder dat hij zich omdraait en zonder jou als een raket naar stal vertrekt? Kortom, hoe kun je een paard veranderen van Bengel naar Engel!

Deze klant had al jaren de droom om in haar eentje met haar paard door het bos te wandelen of rijden. Maar haar paard Moos dacht daar heel anders over. Hij wilde haar nog wel het pad naar het bos toe volgen, maar niet verder. Hij trok zich dan los, draaide om en rende in volle vaart terug naar stal. De klant bleef dan alleen en geschrokken achter.

Met behulp van grond- en loswerk van Equi Jacky kun je het paard leren jou te zien als leider, zodat hij meer respect voor je krijgt. Het paard wordt weer gehoorzaam en zal zich meer op jou gaan richten. Je leert het paard op een veilige manier te leiden, zodat een wandeling door het bos of over het erf geen enkel probleem meer is.