x ga terug

Vrijheidsdressuur: leuk & nuttig!

Wil je jouw paard leniger maken? Of wil je graag meer afwisseling in het werk, waarbij het paard toch zijn lichaam op een goede manier gebruikt? Denk dan ook eens aan vrijheidsdressuur. Bij een oefening zoals de Spaanse pas, kun je de schoudervrijheid van je paard enorm verbeteren. Mijn ruin Gino gooit zijn voorbeen zo hoog op, dat zijn hoef met gemak ter hoogte van mijn heup komt!

Een paard nieuw gedrag aanleren, is niet alleen heel leuk en nuttig, je kunt er ook veel van leren. Want hoe slim is jouw paard? Hoe snel leert hij een nieuwe oefening? Hoe graag wil hij met jou mee werken en hoe duidelijk ben jij naar het paard toe? Zie jij wanneer het paard jouw vraag of hulp niet snapt? Hoe ga je daar dan mee om?

De meeste paarden zijn dol op het leren van de kunstjes die vallen onder het begrip vrijheidsdressuur. Het is een leuke manier van samenwerking met het paard, omdat je ieder stapje wat het paard goed doet meteen met iets lekkers beloont. Hierdoor zal het contact met je paard ook verbeteren.

SONY DSC