Jacqueline Herrings

Jacqueline Herrings is de drijvende kracht achter Equi Jacky. Jacqueline is een groot paardenliefhebber die haar passie voor deze prachtige dieren al op jonge leeftijd ontwikkelde. Jarenlang combineerde ze eerst haar studie Nederlands Recht en vervolgens haar werk als bedrijfsjuriste met het rijden van paarden van anderen. In 2008 kocht Jacqueline haar eerste paard Winston. Een stoere, zwarte driejarige ruin waarmee ze voornamelijk bosritten maakte en mee nam op vakantie. Het strand, de Veluwe, de Duitse en Limburgse bossen: overal waar je maar door de prachtige natuur kon rijden, daar was dit duo te vinden. Winston is ook het paard geweest wat Jacqueline inspireerde om gedragstrainer voor paarden te worden.

“Na jarenlang super fijn laden, besloot Winston ineens voor de laadklep te blijven staan. Ik weet nog heel goed dat ik me toen heel machteloos heb gevoeld en mezelf af vroeg: waarom doet hij dit nu, doe ik iets verkeerd of is er iets met mijn paard aan de hand? Iemand bood hulp en zei me het paard aan de achterkant te duwen. Ik heb zo niet kunnen zien wat er aan de voorkant gebeurde. Winston bleef eerst staan, kreunde hard en sprong ineens de laadklep op. Toen ik hem uitlaadde en naar stal bracht, zag ik dat zijn tong beschadigd was. Wat bleek? De persoon had het touw om zijn onderkaak geknoopt om Winston zo de trailer in te trekken. Met als gevolg dat er een hele reep vlees uit zijn tong was geschuurd, zo breed als een halstertouw. Op dat moment dacht ik: nu is het genoeg! Ik wil leren hoe ik zelf mijn paard, zonder het fysiek of emotioneel te beschadigen en zonder hulp van anderen, kan laden”.

Jacqueline ging op zoek naar een goede trailerlaadcursus maar dat is een driejarige opleiding bij 2Moons geworden. Tijdens het tweede jaar van deze opleiding kreeg de toen negenjarige Winston een ernstige blessure die helaas nooit meer zou herstellen. Een heel verdrietig afscheid volgde.

Een half jaar later ontmoette Jacqueline de slimme, bruine driejarige ruin Gino. Een soepel paard, een genot om te rijden en dus zeker geschikt voor de dressuur. Aan het deelnemen aan dressuurwedstrijden is het duo helaas nooit toegekomen. Op vierjarige leeftijd ontwikkelde pechvogel Gino hanentred. Jacqueline nam de beslissing om Gino te beleren voor de koets en behaalde, samen met haar man Wilbert, het enkel- en tweespan menbewijs. Naast het mennen, maken Gino en Jacqueline vooral buitenritten door het bos.

Een tweede paard maakte dit paardengezin compleet. In 2017 kwam de temperamentvolle Gelderse merrie Jecky erbij. Een prachtige, gevoelige en zeer slimme vosmerrie die door Jacqueline wordt opgeleid tot dressuurpaard.

Het motto van Jacqueline: het leven is een feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen!