Nieuws

Op deze nieuwspagina deel ik graag mijn kennis met je in korte én lange berichten. Zo volg je de trainingen van diverse paarden op de voet, deel ik bruikbare tips en informeer ik je over de Methode 2Moons®.

Cursus loswerk & grondwerk

Met los- en grondwerktraining kun je de relatie met je paard enorm verbeteren. Je leert namelijk hoe je, op basis van jouw lichaamstaal, duidelijk kunt communiceren met het paard. Wil je leren hoe je de controle krijgt over een paard en hoe je hem op een paard vriendelijke manier kunt leiden? Wil je jouw paard op jouw lichaamstaal laten stappen, draven en galopperen? Schrijf je dan in voor deze geweldig leerzame en leuke interactieve cursus!

Lees verder

Schriktraining vergroot (zelf)vertrouwen!

Wil je met minder spanning op je paard rijden? Vind je het lastig om jouw paard tijdens een bosrit langs enge objecten te krijgen? Een les schriktraining vergroot het vertrouwen van het paard in zijn ruiter. Ook het zelfvertrouwen van de ruiter groeit op het moment dat je ervaart dat je meer controle hebt als jouw paard iets heel eng vind en je weet dit vluchtdier toch maar mooi langs dat enge object te krijgen.

Lees verder

Hoe leert een paard? (video)

Als je weet hoe een paard leert, dan kun je een paard echt ALLES aanleren. Heb je een paard dat dol is op voer en aandacht, dan kun je hem leren apporteren (dingen pakken en aangeven), een handdoek laten vangen en ermee zwaaien, de weide voor je harken en zelfs de mestboy voor je gaan halen. Mijn ruin Gino is dol op kunstjes doen en laat je graag zien wat hij allemaal kan!

Lees verder