Betere band met je paard

Je bent een goede match met jouw paard, als je elkaar goed aanvoelt en begrijpt, alles vanzelf lijkt te gaan, jullie beide veel plezier hebben met elkaar en écht geniet van elkaars gezelschap. Een goede band bouw je op als je je bewust bent van elkaars karakter. Als je weet wat de sterke en zwakke kanten zijn van jezelf én van je paard. Als je beseft waar jullie allebei goed in zijn en het liefste doen, maar ook wat jullie niet graag doen of moeilijk vinden.

Type paard en type eigenaar

Je leert jouw paard (maar ook jezelf) beter kennen als je weet wat voor type eigenaar jij bent en wat voor type paard er in jouw stal staat. Weet dat niet ieder type paard matcht met een bepaald type eigenaar. Wil je de band met je paard verbeteren onderzoeken we wat voor type paard jij hebt. Is het een angstig, onzeker en gevoelig paard? Heb je gekozen voor een stoer, dominant en bazig paard met een sterke wil? Staat er een paard in jouw stal dat zich makkelijk afsluit, liever met rust gelaten wordt en geen contact wil? Of heb je een bomproof paard, wat dol is op eten, maar traag en lui is? Wat voor type eigenaar ben jij? Houd jij van aanpakken en cross jij het liefste zo hard mogelijk door de bossen? Ben jij dol op poetsen, vlechten en knuffelen en ben je dol op dressuur? Of vind jij gezelligheid en sfeer heel belangrijk en ga jij het liefst op buitenrit met na afloop een hapje, drankje en een goed gesprek in de kantine?

Behandel ieder type anders!

Ieder type paard heeft een andere benadering en behandeling nodig. Dit betekent dat een bepaald type paard kan botsen met de persoonlijkheid van de betreffende eigenaar. Een bang, onzeker paard wordt nog angstiger bij een eigenaar die geen oog heeft voor deze emoties, vindt dat het paard zich aanstelt en het paard dwingt bepaalde dingen te doen. Een dominant paard heeft geen respect voor een eigenaar die bang is, geen grenzen durft te stellen en het paard niet wenst op te voeden.    

Word een echt team

Met behulp van grondwerk (of loswerk), schriktraining en kennisoverdracht van de verschillende typen paard en eigenaar leer ik je op een andere, betere manier om te gaan met jouw paard – met meer respect, begrip en aandacht voor elkaar. Op die manier kunnen ook jij en jouw paard een prima match worden!