Trailerladen

Een paard op een trailer laden vormt voor veel paardeneigenaren een probleem. Een trailer is voor een paard een onnatuurlijke plek om te zijn; het is klein, donker en hij staat er vaak alleen in, weg van zijn kudde. Vanuit deze ruimte kan hij ook niet vluchten wanneer zijn instinct zegt dat te doen. De kans dat je dus een keer te maken krijgt met een trailerlaadprobleem is vrij aannemelijk. Is het te verhelpen? Absoluut!

Trailerladen gebeurt vaak met veel druk, stress en onbegrip voor het paard waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Naast paarden die stil gaan staan of langs de klep van de trailer schieten zijn er ook veel paarden die steigeren of zelfs gericht slaan naar de mensen om zich heen. Als mijn hulp wordt ingeschakeld laat ik het paard vertellen waar het probleem zit. Ik ga dus op zoek naar het antwoord op de vraag: waarom wil het paard de trailer niet in? Er zijn namelijk tal van redenen voor het paard om ‘nee’ te zeggen tegen de trailer.

Het doel van de training is het vertrouwen van het paard in het trailerladen herstellen en ervoor zorgen dat de trailer weer leuk wordt. Daarnaast train ik ook de eigenaar, zodat deze vervolgens zonder druk, stress of angst, het paard zelfstandig kan laden.